Taksi Çağırmada Yeni Yol, 81 ilde En Ucuz Taksi Çağırma Uygulaması - MobilDurak

GAZİANTEPTE GEZİLECEK TARİHİ YERLER

GAZİANTEPTE GEZİLECEK TARİHİ YERLER

Gaziantep’te yapılan arkeolojik kazılar şehrin tarihinin çok eksi olduğunu göstermektedir. Anadolu’nun ilk uygarlıklarına ev sahipliği yapan şehirde yaşamın bu kadar eskiye dayanması tarihi olarak gezilecek birçok bölgenin oluşmasına da olanak sağlamıştır. Şehrin tarihi dokusunun korunması ise sizlere eski zamanlara bir yolculuk yapma imkânı sunar. Şehri gezerken sizlerin daha konforlu ve güvenli bir yolculuk yapması adına bizler MobilDurak uygulamasını geliştirdik. Bu uygulama ile bulunduğunuz konuma anında taksi çağırabilir, uygulamamızda bulunan bazı fırsatları değerlendirip ucuz ve güvenli taksi yolculuğu yapabilirsiniz.

 

1. Şahinbey Milli Mücadele Müzesi

Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadele ile Gazi ünvanını alan şehrimizin verdiği mücadeleyi daha yakından görmek için bu müzeye gidebilirsiniz. Şahinbey Milli Mücadele Müzesinde sergilen silahlar, o döneme ait kıyafetler, ses efektleri, o zamanlar sığınak olarak kullanılan mağara sizleri adeta o dönemlere götürecek ve bu mücadeleyi hissetmenize sebep olacak bir yerdir. Giriş ücretsiz olup haftanın yedi günü saat 9.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

 

2. Bakırcılar Çarşısı

Birçok el sanatı yapan esnafın satış yaptığı çarşı ahşap dükkânları ile kemerli girişi ile tarihi dokusundan ödün vermeyen çarşı tahminen 19. Yüzyılda yapılmıştır. Sadece bakır ve el sanatları işçiliği ile üretilen şeyler değil baharat tarzında birçok ürünün satışıda burada gerçekleşir.

 

3. Tarihi Naib Hamamı

1640 yılında yapımı tamamlanan hamam günümüze kadar restorasyonlar yapılarak ayakta kalmıştır. Antep Kalesi’nde bulunan hamam hem masaj, cilt bakımı gibi hizmetler verip hemde geleneksel kese hizmeti vermektedir.

 

4. Bey Mahallesi

Adeta tarih kokan bu mahalle bulundurduğu taş evleriyle, cafe restoran olarak restore edilen konaklarıyla hem gezginlere nefes aldıracak bir mekân hem de dizilerde kullanılan bir ortamdır. Mahalle içerisinde bulunan ‘Atatürk Evi’, ‘Hasan Süzer Etnografya Müzesi’, ‘Ali İhsan Göğüs Müzesi’, ‘Oyun Ve Oyuncak Müzesi’ ziyaretçilere açıktır.

 

5. Almacı Pazarı

Bakırcılar çarşının altında konumlanmakta ve Kurtuluş Savaşı zamanlarında yokluğun adresi olmasıyla oldukça tarihi ve önemli bir mekandır. O zamanlar halk elmaya hasret olmuş burada tane ile elma satışı yapılmıştır. Günümüzde ise burası yöresel ürünleri alabileceğiniz bir Pazar halinde kullanılmaktadır. Buradan biber salçası, domates salçası, isot, lokum gibi ürünleri alabilirsiniz.

 

 6. Gaziantep Kalesi

Tarihi tam olarak bilinmesede Roma döneminde gözetleme kulesi şeklinde yapıldığı tahmin ediliyor. Daha sonra gelecek saldırılara karşı bir kaleye dönüştürüldüğü düşünülüyor. Bu kale Romalılar, Ermeniler, Abbasiler, Moğollar, Selçuklular, Memlüklüler ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır. Birçok uygarlığın restorasyonundan geçen kaleye çıkıp Gaziantep manzarasınıda seyredebilirsiniz.

 

7. Kaleoğlu Mağarası

1557 tarihinden önce var olduğu tahmin edilen bu yer zamanında depo ve ahır olarak kullanılmış üst katlar ise misafirler için konaklama amacı ile yapılmıştır. Burada sadece bir tarihi gezi yapmayacak yöresel yemeklerde tadabileceksiniz.

 

8. Hasan Süzer Etnografya Müzesi

Tarih kokan Bey Mahallesi içerisinde bulunan müze 1900’lü yıllardan kalma bir konaktan oluşturulmuştur. Buraya hem bu mahalleyi gezebilir mahallede bulunan birçok müze gibi burayı da görebilirsiniz.

 

9. Gaziantep Atatürk Anı Müzesi

26 Ocak 1933 tarihinde Gaziantep’i ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk Meclis kararıyla ‘’Bey Mahallesi”nüfusuna kayıt edilmiştir. Atatürk anısına 2013 yılında hizmete açılan müzede Atatürk’ün Gaziantep’e geldiğinde kullandığı eşyalar, o zamanlar ki mücadeleyi anlatan eşyalar ve Atatürk Araştırma Kitaplığı bulunmaktadır.

 

10. Kurtuluş Camii

 1892 yılında Valide Meryem Kilisesi olarak yaptırılmış o zamanlarda hem kilise hem hapishane olarak kullanılmış sonrasında camiye çevrilmiştir. Kilisesinin çanı ise bugün Gaziantep Müzesi’nde sergileniyor. Caminin hem eski bir tarihinin olması hemde ihtişamlı bir yapıya sahip olması görülecek yerler arasında olmasını sağlıyor.

 

11. Zeugma Antik Kenti

Büyük İskenderler’in generali olan 1. Selevkos Nikator M.Ö. 300 de Selevkeia Euphrates ismi ile bir kent kurmuştur. Şehrin karşısına eşinin adı ile bir kent kurmuş ve bu iki kenti köprü ile birbirine bağlamıştır. Kent M.Ö. 31 de Romanya bağlanmış ve ismi Zeugma olarak değiştirilmiştir. Bu isim geçit-köprü anlamına gelmektedir. Bölgenin içinde gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda şehrin mozaik kenti olduğu ortaya çıkmıştır.

 

12. Zeugma Müzesi

Bu müze tek başına Gaziantep’e ve hatta Türkiye’ye gelmek için bir sebep olabilir. Sanat tarihçilerinin, arkeologların ve bu alanlara meraklı insanların gözdesi olan müzede Zeugma Antik Kentinden çıkarılan mozaikler sergilenir. Roma Dönemi’ne ait heykelleri, çeşmeleride içerisinde barındıran müze dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biridir.

 

 Zeugma Müzesi’nde Öne Çıkan Bazı Eserler

 

1. Çingene Kızı

Genelde oldukça büyük olan eserler barındıran müzede diğerlerine göre oldukça küçük olan Çingene Kızı eseri bu müzenin sembolü haline gelmiştir. Çingene kızının gözlerinde görülen hem sevinç hem üzüntü ifadesi “üççeyrek bakış” tekniği ile yapılmıştır. Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa resmi de bu teknikle yapılan eserlere örnektir.

 

2. Akratos ve Euphrosine Mozaiği

  Gaziantep Müzesi’nin 1998 yılında yaptığı kurtarma çalışmasında çıkartılmıştır. Mozaikte Akratos ‘yönetici’ Euphrosine ‘neşe’ anlamına gelen iki kişi bulunmaktadır. Akrotos ilahi kaynaktan aldığı şarabı Euphrosine verir ve resimde bulunan büyük çan kutlamayı ve kutsallığı ifade eder.

 

3. Europhe’nin Kaçırılışı Mozaiği

Bu eser Zeugma Antik Kentinde yapılan kazı çalışmaları ile ortaya çıkmış olup Tanrı Zeus’un boğa kılığında Europhe’yi kaçırmasını tasvir eder. Aşkları ile ünlü olan Zeus Finike Kralı’nın kızına âşık olur ve boğa kılığına girerek Suriyeli kızı kaçırır.

 

Görüldüğü üzere gezilecek çok fazla doğal ve tarihi yeri olan Gaziantep şehrini gezerken MobilDurak uygulamamızı indirmenizi tavsiye ederiz. Bu uygulama ile anında taksi çağırabilir gideceğiniz lokasyona güvenli ve konforlu taksi yolculuğu yapabilirsiniz. Güvenliğiniz adına uygulamamızdan takip edilirsiniz ve şoförün isim bilgilerini, daha önceki müşterilerden gelen değerlendirmelerini görebilirsiniz. Ödeme şeklini ise dilerseniz banka kartı veya kredi kartı bilgilerinizi uygulamamıza girerek uygulama üzerinden veya şoföre direkt elden verebilirsiniz. Cepparam özelliği ile uygulamamızda cüzdan oluşturabilir bu şekilde %5 indirim kazanabilirsiniz. Kredi kartı ile ödeme yaptığınızda ise %3 indirim kazanarak yolculuğunuzu en ucuz ve konforlu şekilde tamamlayabilirsiniz.