Taksi Çağırmada Yeni Yol, 81 ilde En Ucuz Taksi Çağırma Uygulaması - MobilDurak

KONYA ESKİ YERLEŞİM YERLERİ

KONYA ESKİ YERLEŞİM YERLERİ

Konya Selçuklu tarihinden bugüne taşınmış çok eski yerleşim yerlerinden biri olmasına rağmen çok gelişmiş teknoloji ile birlikte yepyeni bir hale gelmiş ve yepyeni bir görünüm kazanmıştır. Eski Kültür’ün eski yerleşim yerlerini ve Selçuklu dönemine ait pek çok eserin bulunduğu tarih kültür arkeoloji ve gastronomi alanında çok büyük eserlere yer vermiş olan bir şehir olmaktadır. En eski medeniyet ve uygarlıklardan bugüne kadar taşınmış ve eserlerini korumuş eski yerleşim yerlerine sahip çıkmış ve modernleşme kaynağında hiç bırakmamış oldukça teknolojik bir şehir olarak oldukça büyük bir atmosfere ve yapıya sahip olmaktadır.  

Konya çok eski bir yerleşim yeri olduğundan Konya’nın şu an bulunan ilçeleri ve köyleri neolitik çağdan bugüne kalmış ilk yerleşim yerleri olarak da belirlenmiştir. En eski yerleşim kökenleri olarak Konya ilçelerini sıralayabilirsek Konya’da çeşitli medeniyetlerden bugüne aktarılmış bölgeleri tek tek inceleme fırsatı da bulabilmekteyiz. Konya Çumra bölgesinde bulunan Çatalhöyük bölgesi Konya’nın ilk yerleşim merkezi olarak bilinmektedir. Konya’nın ilk oluşumlarını ilk çağ özelliklerini ve eski kültürünü yansıtan ilk yerleşim merkezi olan Çatalhöyük şimdilerde ise yerleşim yeri olarak halen kullanılmaktadır. Selçuklu Anadolu kültürünün en eski yerleşim birimi olan Konya’nın ilk yerleşim yeri Çatalhöyük Konya Bölgesi’nin en eski en kültürel ve ilk toplu yerleşim alanlarını oluşturan bir bölge olarak halen şu anda daha yerleşim alanları olarak kullanılmakta ve ziyaret edilmeye açık durumda bulunmaktadır.

Konya Eski Yerleşim Yerleri, elendiğinde Çumra bölgesinde bulunan Çatalhöyük köyünün en eski yerleşim birimi olduğu kesinleşmiş ve tarihe yansımış bir bilgi olarak bilinmektedir. Bu bölgenin 9000 yıllık bir geçmişi olduğu halen sokaklarında ve bazı yapılarında bu izleri rastlanabildiği fakat yerleşimin gelişmesi ile birlikte bazı noktalarda da restorasyon yenileme ve değiştirme çalışmalarının yapıldığı da bilinmekle beraber aynı zamanda eski dokuların oluştuğu bu tarih kokan Çatalhöyük Bölgesi’nin eski tarihi kültürüne de sahip çıktığı bilinmektedir. Hem en eski yerleşim birimi olarak hem de halen günümüzde kullanılan bu Çatalhöyük köyü ziyaret edilmeye açık bir konumda bulunduğu için ulaşımı da oldukça kolay olmaktadır. Ulaşım açısından hiçbir sıkıntı yaşamak istemiyorsanız mobil durak sistemini kullanarak siz de bölgeyi rahat bir şekilde ziyaret edebilme imkânı da bulabilirsiniz.

Konya Tarihi Yerleşim Yerleri, en eski yapıları tarihi kültürünün medreseleri taş yapıtları ve binaları incelemek aynı zamanda Selçuklu mimarisinden bugüne kalmış camileri ziyaret etmek Selçuklu kültürünün bugüne yansımış kültürel miras ilk yerleşim yerlerinde bulunmak için siz de mobil durak hizmetini kullanarak bu bölgeleri tek tek gezebilirsiniz. Konya kültürel açıdan gelişmiş ve modern bir şehir olmasına rağmen tarihi dokulara sahip çıkmış eski cami medrese eski ev ve taş binalara dokunmamış sadece restore ederek bugün tarih ve kültür alanında buraları sergilemeye çalışmaktadır. Konya’nın eski yapıları incelendiği eski yerleşim yerleri bilindiği zaman aynı zamanda o kökene ait eserlerin incelenmesi arkeolojik kalıntılara ve müzeleri ziyaret ederek eski çağ yaşam ve yerleşim birimleri hakkındaki eşyalara ulaşınca siz de manevi bir atmosfer yakalayabilirsiniz.

Konya Eski Evler, Konya’da oluşmuş en eski yapılar olarak bilinmektedir. Eski kültürden bugüne kalmış bu eski evler restorasyon görse bile eski kimliğini eski yapısını ve eski motiflerini taşımış mimarisel olarak hiçbir dokunuşa maruz kalmadan bugüne kadar taşınmış restore çalışmalarında titizlik ve çalışılmış modern alanlar olarak bugüne kalmaktadır. Konya eski evleri şimdilerde gezilmeye açık müzeleşmiş ve tarihi kültürüne en uygun şekilde saklanmış olmakla beraber Konya’nın tarihi kültür turizm ve turistik açıdan gelişmesine de yol göstermiştir. Konya kültür ve turizm bakanlığı tarafından özenle korunan ve tarihin simgeleşmiş bulgularından olan bazı eski yaşam kültürlerinde halen Konya müzelerinde sergilendiği eski Atatürk evinden tutunda çeşitli bölgelere kadar eski mimarilere dokunulmadığı da kanıtlarla belirlenmektedir.

Konya Tarihi Evler, arasında en göze çarpan ve tarihini bugüne kadar koruyan en özel yapıtlarından bir tanesi Atatürk evi olarak bilinmektedir. Mimarisel hem de tarihsel olarak fazla bir değişikliğe uğramadan bugüne taşınmış restore edilmiş fakat esas kimliğini asla kaybetmemiş olan Atatürk evi tarihi evler arasında ilk sırada yer almaktadır. Konya eski medeniyet halkının Atatürk’e ithaf ettiği ve ona hediye ettiği bu ev Atatürk’ün eşyaları tarihi dokuları ve kullandığı malzemeleri ile donatılmış ve bir müzeye çevrilmiş olsa da tarih kültür alanında en eski evler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.Tarihi Evler denince akla gelen Konya hem kültür hem de turizm açısından bu gezilecek alanlarını her zaman korumakta ve geziye açık tutmaktadır. En eski tarih evleri arasında yer alan Atatürk tarihi evi müzeleşmiş durumu ve çeşitli çevre düzenlemesi ile bugüne aktarılmış en önemli eserlerden bir tanesi olmaktadır. Konya’nın gelişmiş ve çok büyük bir şehir olması da turistik açıdan önem kazanmakla beraber Konya tarihini kültürünü merak eden yerli ve yabancı turistlerin de Akın ettiği oldukça önemli bir bölge olmaktadır.

Konya en eski yerleşim yerleri en eski tarihi evleri ve tarihi dokuları ile en modern en tarihi şehirlerinden biri olmakla beraber Selçuklu kalıntılarını bugüne taşımış mimari sel dekorasyonu değiştirmemiş ve sadece yenilikçi çalışmalarla korumuş olan turizm ve kültür bakanlığı da çevrileşme konusunda bu alanları korumakla görevlendirilmekte aynı zamanda görevini titizlikle yapmaktadır.Konya’nın bütün bir kültürünü siz de yakından ziyaret etmek isterseniz mobil durak sistemini kullanabileceğiniz gibi anında yerinizi tespit edebilir online ödeme sistemleri veya kredi kartı ödemesi ile ödemenizi de yapabilirsiniz.